svenska
Lyssna
MENY

Världskulturmuseerna & covid-19

Världskulturmuseerna hälsar dig välkommen till våra museer. Med anledning av covid-19 har vi gjort vissa anpassningar. Här kan du läsa mer om vad som gäller på våra museer.

Om vaccinationsbevis på Världskulturmuseerna

Från den 1 december 2021 gäller att vid våra programpunkter/evenemang med fler än 100 deltagare, behöver du som besökare visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för att kunna delta i programmet/evenemanget. 

Vad är ett vaccinationsbevis?  

Ett vaccinationsbevis visar att man är vaccinerad mot Covid-19. Beviset utfärdas av E-hälsomyndigheten. För mer information om detta, vänligen se här: https://www.ehalsomyndigheten.se/  

Museibesök i allmänhet räknas inte som “Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar”. Vill du besöka våra utställningar krävs i nuläget inte vaccinationsbevis.  

För mer information: 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/november/forslag-pa-atgarder-mot-covid-19-vid-allmanna-sammankomster-och-offentliga-tillstallningar/   

VAD GÖR VÄRLDSKULTURMUSEERNA?

Avstånd mellan besökare

Baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att trängsel inte ska uppstå. I museerna finns skyltning och markeringar som påminner oss alla om att hålla avstånd. 

Anpassat utbud 

Med pandemin har vi utökat vårt digitala program- och skolutbud. På museerna finns också aktiviteter att göra på egen hand. För pekskärmar i utställningarna finns skärmpenna att köpa i museibutiken till självkostnadspris, pris 29 kr.

Skolklasser, fritids- och förskolegrupper

Vi erbjuder ledda skolprogram både på plats på våra museer och digitalt. Dessa skolprogram måste förbokas. Vi tillhandahåller fysiska skolprogram före kl. 11 dagligen, samt på måndagar. Skolklasser och andra grupper som vill komma på egen hand måste föranmäla sitt besök och få en bekräftelse via mejl. På Världskulturmuseerna Online finner du skolmaterial online, fritt att använda.

Kontantfri verksamhet 

Vi tar inte emot kontanter på museerna. Det går bra att betala med kort samt med Swish.

Ökad städfrekvens 

Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare) mer frekvent.

VAD KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA

Stanna hemma om du är sjuk 

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museerna. Om du känner dig sjuk vill vi att du stannar hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd 

Vi ber dig visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till andra. I museerna påminner vi om detta genom skyltning.

Tvätta händerna 

Tvätta händerna ofta. Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten. Vi har ställ med handsprit runtom i museerna.

Res säkert 

Tänk på att ta dig till museet på ett säkert sätt. Vi ber dig följa regionernas lokala rekommendationer gällande lokaltrafiken.

Riskgrupper 

Om du tillhör en riskgrupp och för närvarande inte kan komma till oss tipsar vi dig om vårt digitala utbud.

Följ rådande rekommendationer och direktiv 

Vi uppmanar alla besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens direktiv för att minska spridningen av Covid-19.

 

Öppettider

Etnografiska museet

Tisdag kl. 11-20
Onsdag kl. 11-20
Torsdag-söndag, kl. 11-17
Etnografiska museets hemsida

Matmekka öppet tisdag-söndag

Medelhavsmuseet  

Tisdag-fredag, kl 11-20
Lördag- söndag, kl. 11-17
Medelhavsmuseets hemsida

Bagdad Cafè 
Öppet tisdag-fredag kl. 11-20
Lördag-söndag kl. 11-17

Östasiatiska museet 

Tisdag - onsdag kl. 11-20
Torsdag -söndag, kl. 11-17
Östasiatiska museets hemsida

Världskulturmuseet  

Tisdag-fredag, kl. 11-19
Lördag-söndag, kl. 11-17
Världskulturmuseets hemsida

Restaurang Tabla
Tisdag - fredag kl 11-19
Lördag - söndag, kl. 11-17
Lunch tisdag - fredag kl 11.30-14.00

Bibliotek, samling och arkiv 

Besök till arkiv, bibliotek, bild- och föremålssamling sker genom förbokning och vi kommer endast ha ett begränsat antal besökare per tillfälle.
Förbeställning av material bör ske vid bokningstillfället.