svenska
Lyssna
MENY

Intendent - Inriktning mot medelhavsområdets kulturarv

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

Kvalifikationer

För tjänsten krävs:
• akademisk examen på doktorsnivå eller motsvarande inom humaniora, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant.
• dokumenterad kunskap om och erfarenhet av att arbeta med materiell kultur från Medelhavsområdet, hotade kulturarv, proveniens och/eller repatriering (myndigheten har idag befintlig kompetens inom Egypten/Nordafrika, som vi strävar efter att komplettera, varpå vi i första hand söker kompetens inom norra/östra Medelhavsområdet).


Meriterande för tjänsten är:
• erfarenhet av samlingsförvaltning i dess bredaste bemärkelse.
• erfarenhet av att samverka med forskarsamhället i tvärvetenskapliga projekt/aktiviteter.
• förmåga att initiera, utveckla och driva olika typer av projekt.
• förmåga att kommunicera och förmedla innehåll för olika målgrupper och i olika digitala kanaler.
• språkkunskaper utöver svenska och engelska.
• ett brett internationellt nätverk.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, initiativkraft, flexibilitet, ansvarstagande och analytisk förmåga.

Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet. Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

Anställningens omfattning

Startdatum efter överenskommelse. Provanställning kommer tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-11-30

Referensnummer: Dnr 324/2021-2.1

Ansök

 

Övrigt

Anställningen är baserad i Stockholm. Visst arbete förväntas på båda platser. Individuell lönsättning.

Kontakt 

Kontaktperson

Karl Magnusson
Stabschef
010-456 11 13

Fackliga företrädare

Alexander Åström
SACO
010-456 11 91
Alexander.Astrom@varldskulturmuseerna.se

ST
0771-555 444
stdirekt@st.org