svenska
Lyssna
MENY

Berättelser från Syrien

År 2019 utvärderades utställningen Berättelser från Syrien som del av ett Fulbright-finansierat projekt. Här kan du läsa rapporten från forskningsprojektet.

Slutrapport: Stories From Syria Exhibition Evaluation

Utställningen Berättelser från Syrien visades på Medelhavsmuseet 2017-2018 och bestod av personliga föremål och berättelser som tillhör människor som antingen flytt från Syrien till Sverige eller som har bott i Sverige under lång tid.

Målet för studien var att utvärdera effekten av utställningen, både vad gäller den kulturella förståelsen bland besökare till utställningen och den läkande processen för de som medverkade, samt att utforska hur museer kan hantera den emotionella effekten av att delta i ett projekt som inte sällan berör traumatiska händelser och minnen.

Brenda Cowan, Associate Professor på The State University of New York och Fulbright Specialist Scholar, besökte 29 november 2019 Världskulturmuseerna för att berätta om de intervjuer hon gjorde med de medverkande, hur det påverkade dem, både i fysiskt och psykiskt välmående.